Top Paddock

Det här har ju blivit en matblogg märker jag. Eller en frukostblogg rättare sagt. Som att jag inte gör något annat liksom… Det gör jag, men det tas inte alltid bilder, på mat görs det dock det. Så här kommer ett till frukosttips; Top Paddock i Richmond.
Ok, this had become a food blog, or more a breakfast blog. As if I do nothing else than eat breakfast. I do, I just don’t always take pictures but on food I generally tend to do. So here comes another breakfast tip; Top Paddock in Richmond. 20130603-080420.jpg20130603-080425.jpg
Jag tror inte någon utanför Melbourne förstår cirkusen runt just frukost i denna stad. Det finns extremt många kaféer i stan så ingen brist på ställen att äta på men de absolut populäraste (för stunden!) har kö och väntelista utanför. Jag pratar om upp till 30-45 minuters väntan på att få bord. Inget man någonsin skulle få för sig att göra i Sverige. Här görs det dock med glädje och utan några som helst klagomål. Kanske är det vädret och värmen (20 grader på senhösten) eller att folk generellt är mer accepterande och inte klagar så mycket.
I don’t think that anyone outside Melbourne understands the institution that breakfast and good coffee is in this city. There are an extreme amount of cafes in this city but still the most popular (for the moment!) have a waiting list for at least up to 30-45 minutes. I believe no one would do so in Sweden. Here people do it with pleasure without any complaints. I don’t know if it’s the heat and climate (20 degrees in early winter) or that people in general are less stressed and don’t complain that much. 20130603-124536.jpg
Vi klarade dock väntan ganska bra, det var väl värt att hänga i höstacken för att få äta frukost med dessa två underbara killar, Ryan och DJ.
We managed to wait without any complains, it’s well worth waiting in the autumn sun when you wait for breakfast with these great boys; Ryan and DJ. 20130603-124758.jpg
Maten då? Jag åt gin and lime cured trout med pocherade ägg (såklart!), rödbetor, potatiskakor och getoströra. Riktigt gott och en fräsch frukost, fast fisken var lite för tjockt skuren.
And the food? I had gin and like cured trout with poached eggs, beetroots, potato galette and goats curd. Really yummy and a great fresh breakfast. Unfortunately I didn’t really find the fish perfect and it was sliced a bit too big.
20130603-125325.jpg
Johannes åt eggs benedict med hamhock men tyvärr var det inte jättegott och blev lite mycket i slutändan.
Johannes had eggs Benedict with hamhock, but unfortunately he didn’t like it too much and it became too heavy in the end.

20130603-125723.jpg

20130603-125741.jpg

20130603-125939.jpg

20130603-125946.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s